21 Νοεμβρίου 2014

O Ψαλιδοχέρης - Edward Scissorhands 1990


Το παραμύθι του Τιμ Μπάρτον στο οποίο δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ μιας και ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω τη συγκίνηση που είχα την πρώτη φορά που είχα δει την ταινία,στις αρχές της δεκαετίας του '90..(κάτι ανάλογο ξανά έπαθα σχετικά πρόσφατα με την ταινία Hachiko).
Ο ''τεχνητός'' Έντουαρντ έμεινε ημιτελής καθώς ο δημιουργός του πέθανε πριν προλάβει να τον ολοκληρώσει..έτσι αντί για χέρια είχε ψαλίδια..
Μια μέρα τον επισκέφθηκε στον επιβλητικό του πύργο μια πωλήτρια καλλυντικών (της Avon αν θυμάμαι καλά) και θέλησε να τον βοηθήσει φιλοξενώντας τον στο σπίτι της,σε κάποιο προάστειο με πολύχρωμα σπιτάκια..


Απο κει ξεκινά η περιπέτεια του ''ιδιαίτερου'' Έντουαρντ,καθώς προσπαθεί να ταιριάξει στην κοινωνία των ''φυσιολογικών'' ανθρώπων..
Η αφέλεια σε συνδυασμό με τα τρυφερά αισθήματα του για την κόρη της πωλήτριας θα τον μπλέξουν σε περιπέτειες με αποτέλεσμα κυνηγημένος πλέον να επιστρέψει στον πύργο του..


Η ιδέα για την ταινία προήλθε από τα παιδικά χρόνια του Μπάρτον στις προαστιακές γειτονιές της Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια παραγωγής της ταινίας O Σκαθαροζούμης (Beetlejuice, 1988), η Κάρολιν Τόμσον ανέλαβε να μετατρέψει την ιδέα του Μπάρτον σε σενάριο και έτσι ο Ψαλιδοχέρης ξεκίνησε υλοποίηση στην 20th Century Fox μετά την απόρριψη από τη Warner Bros.

Η ταινία έλαβε καλές κριτικές και έγινε εμπορική επιτυχία. 
Ήταν υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας:
Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του Έντουαρντ
Γουϊνόνα Ράιντερ στο ρόλο της Κιμ Μπογκς
Νταϊάν Γουίστ στο ρόλο της Πεγκ Μπογκς
Άντονι Μάικλ Χολ στο ρόλο του Τζιμ
Κάθι Μπέικερ στο ρόλο της Τζόις
Βίνσεντ Πράις στο ρόλο του Εφευρέτη
Άλαν Άρκιν στο ρόλο του Μπιλ Μπογκς
Ρόμπερτ Ολιβέρι στο ρόλο του Κέβιν Μπογκς
Κοντσάτα Φέρελ στο ρόλο της Έλεν

Ακολουθεί το trailer της ταινίας..


Κάποιες πληροφορίες είναι απο το el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου