14 Μαΐου 2015

Η γαλάζια λίμνη-the blue lagoon-1980


Σίγουρα θα θυμάστε την ταινία,κάποιοι για τα υπέροχα τοπία της,κάποιοι για την υπόθεση της,κάποιοι για την ανήλικη,τότε,Brooke Shields και κάποιοι για τις γυμνές-ημίγυμνες σκηνές οπού για την δεκαετία του 80 ήταν προχωρημένες...
Το story γνωστό..2 παιδάκια και ένας ενήλικας ναυαγούν σε ένα νησί και μένουν σ αυτό πολλά πολλά χρόνια..στα χρόνια που περνούν και χωρίς να έχουν επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο,ζουν μια απλή ζωή μέχρι που η αληθινή αγάπη τους ενώνει.

Πολλά πλάνα της ταινίας γυρίστηκαν στο νησί Nanuya Levu στα Fiji,στην Τζαμαικα και στην Μαλτα.. 
Ακολουθούν και κάποιες πληροφορίες απο τη σελίδα mixanitouxronou.gr...

Η ταινία έκανε τέτοια αίσθηση, που ακόμα και η πιο συντηρητική εφημερίδα «Καθημερινή» αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ με δηλώσεις των πρωταγωνιστών και λεπτομέρειες από τα γυρίσματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι πρωταγωνιστές πέρασαν μαζί τρεις μήνες στον παράδεισο», ενώ ο νεαρός Άτκινς δήλωσε πως η «γαλάζια λίμνη» είναι το ιδανικό μέρος για μήνα του μέλιτος. «Κάποια μέρα μπορεί να παντρευτώ και να φέρω το κορίτσι μου εδώ», ανέφερε ο 19χρονος ηθοποιός...


Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μπρουκ Σιλντς και ο Κρίστοφερ Άτκινς . Η Σιλτς ήταν μόλις 14 ετών. Οι παραγωγοί χρειάστηκε να λογοδοτήσουν στη Γερουσία και να αποδείξουν ότι στις γυμνές σκηνές η πρωταγωνίστρια είχε αντικατασταθεί από μια ενήλικη συνάδελφο της! 


Μάλιστα στις κοντινές σκηνές που η Σιλντς μιλούσε και δεν μπορούσε να ντουμπλαριστεί, τα μακριά μαλλιά της ήταν κολλημένα με κόλλα στο στήθος της για να μην κουνηθούν και το αποκαλύψουν. Η Σιλτνς, αν και ανήλικη, γοήτευσε το αντρικό κοινό και ιδιαίτερα την πιτσιρικαρία. Ακόμα και ο συμπρωταγωνιστής της, όπως ανέφερε ο ίδιος, στην αρχή την ερωτεύτηκε, αλλά περνώντας ο καιρός, έγιναν δύο καλοί συνεργάτες και φίλοι..
Η ταινία έχει γυριστεί ξανά το 1949 και το 1923 σαν βουβή ταινία...


Η «Γαλάζια Λίμνη» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χένρι Ντε Βετ Στάκπολ. Η ιστορία κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1923 ως βουβή ταινία, ενώ γυρίστηκε στον ομιλούντα κινηματογράφο και το 1949 στα νησιά Φίτζι. Στην εκδοχή του 1980, το σενάριο έγραψε ο Ντάγκλας Ντέι Στιούαρτ και σκηνοθέτης ήταν ο Ράνταλ Κλάισερ. Ο διευθυντής φωτογραφίας Νέστωρ Αλμέντρος προτάθηκε για Όσκαρ. Ωστόσο, δεν το κέρδισε. 
Ο μουσικός παραγωγός της ταινίας, που ήταν και από τους μοναδικούς που έλαβαν μέρος και στη συνέχειά της, ήταν ο ελληνικής καταγωγής Βασίλης Πολυδούρης.

 κείμενο και κάποιες εικόνες απο:mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου