16 Ιανουαρίου 2016

Αγαπημένα παιδικά βιβλία απο τις εκδόσεις Στρατίκη


Θα μου φαινόταν δύσκολο να πιστέψω πως ως παιδιά δεν είχατε στην βιβλιοθήκη σας έστω ένα απο τα βιβλία των εκδόσεων Στρατίκη..Κι ακόμα κι αν δεν το είχατε προσέξει ,σας το λέω με σιγουριά πως δεν υπάρχει περίπτωση..
Είτε απλά παραμυθάκια,είτε εγκυκλοπαίδειες,είτε ιστορικά βιβλία..Χαρακτηριστικό τους το μεγάλο μέγεθος και οι εικόνες..
Δικιά μου αγαπημένη σειρά ήταν  ''Ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους'' (για την οποία κάποια στιγμή θα κάνω ξεχωριστή ανάρτηση) κι ακόμα πιο αγαπημένες ήταν οι εικόνες απο τον Tony Wolf..






Επίσης αγαπημένη ήταν η παιδική εγκυκλοπαίδεια ''Τα χρυσά μου βιβλία''..Ξέρετε αυτά που είχαν τίτλους όπως ''Το βιβλίο της ζωής'',''το βιβλίο της προόδου'',''το βιβλίο των ταξιδιών'' κτλ..Δυστυχώς δεν κατάφερα να κρατήσω κάποιο κ έτσι βρήκα κάποιες φωτογραφίες απο το blog frogs-n-dogs.blogspot.gr..

 
Ακολουθεί άλλη μια φωτογραφία απο το εξώφυλλο της εγκυκλοπαίδειας των ζώων που μόλις την είδα στη σελίδα των εκδόσεων αμέσως κάτι μου θύμησε αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τι απέγινε..

Η εταιρεία, ΑΦΟΙ ΣΤΡΑΤΙΚΗ & ΣΙΑ ΟΕ, ιδρύθηκε το 1962 εκδίδοντας το "ΜΙΚΡΟ ΣΕΡΙΦΗ", ένα περιοδικό για παιδιά που αγαπήθηκε πολύ και από τους μεγάλους.
Το 1968 οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΚΗ ξεκίνησαν την έκδοση του γνωστού κόμικ "ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ" μεταφρασμένο στα ελληνικά, ενώ το 1969 εγκαινιάστηκε η σειρά των παιδικών βιβλίων με τους ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ.

Για όσους επιθυμούν να ξαναθυμηθούν ή να κάνουν δώρο κάποιο απο τα βιβλία,λειτουργεί φυσικό κατάστημα στην οδό Σόλωνος αριθμός 135 αλλα και eshop..
Περισότερες πληροφορίες stratikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου