22 Φεβρουαρίου 2016

Όχι σκουπίδια,όχι πλαστικά σε θάλασσες κι ακτές...



Και ποιός δε θυμάται τον γλάρο και το μήνυμα του ...
«Ααααχ! Καλοκαίρι. Μας περιμένουν οι χαρές της θάλασσας. Της καθαρής θάλασσας. Γι’ αυτό προσέξτε! Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές. Για να μπορούμε να χαιρόμαστε όλοι μας την καθαρή θάλασσα κι αυτό το καλοκαίρι.»

19 Φεβρουαρίου 2016

Τι γράφαμε και ζωγραφίζαμε στα σχολικά θρανία...


Μπορεί να έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια απο τοτε που πηγαίναμε σχολείο αλλά η ''καλλιτεχνική'' έκφραση των μαθητών είναι διαχρονική απ'ότι φαίνεται.
Μόλις χθες είδα μια φωτογραφία απο το θρανίο κάποιου μαθητή σε κάποιο γυμνάσιο-λύκειο της χώρας και θυμήθηκα πολλά..πάρα πολλά...

18 Φεβρουαρίου 2016

Βίντεο της Αλίκης Βουγιουκλάκη με γιουχαρίσματα


Έπεσα τυχαία σ'ενα βίντεο όπου δεν είχε τύχει να το δω στο παρελθόν.Φαίνεται λοιπόν η ηθοποιός ,μάλλον,να παρευρίσκεται σε μια εκδήλωση (φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)  για να παραλάβει ένα βραβείο ή να ανακοινώσει κάποια βραβεία -κάτι τέτοιο-και εκείνη την ώρα κάποιοι απο τους παρευρισκόμενους την γιουχάρουν..

Η Πέγκυ Ζήνα στην τηλεοπτική σειρά''Άρχεται η συνεδρίασις'' το 1993


Η τηλεοπτική σειρά ''άρχεται η συνεδρίασις'' προβλήθηκε απο την ερτ2 το 1993 και κατα μια έννοια αποτελεί συνέχεια της σειράς ''ορκιστείτε παρακαλώ'' του 1983..
Στην έδρα του δικαστηρίου βλέπουμε τη Νεφέλη Ορφανού και στο απόσπασμα που ακολουθεί,η μελαχρινή κοπέλα είναι η Πέγκυ Ζήνα...

16 Φεβρουαρίου 2016

Όλα τα 90s σε 16 λεπτά. Εσύ τί άκουγες τότε;

Μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στις σελίδες news247.gr  και retromania-gr.blogspot.gr ..
Από τις Spice Girls και τους Bloodhound Gang, στους Blur και τους Offspring. Οι μουσικές της δεκαετίας που σημάδεψε τους σημερινούς τριαντάρηδες και αποτελεί τα "νέα 80s" για τους σημερινούς εικοσάρηδες...

15 Φεβρουαρίου 2016

Θυμάστε τη σειρά ''Helene et les garcons'' ;


Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμόμουν ακριβώς πως λεγόταν η σειρά και για να κάνω αναζήτηση στην Google πάτησα πρώτα ''Helen'' και μου έβγαλε δεκάδες άσχετα αποτελέσματα ,στη συνέχεια πάτησα ''Helen je m appelle'' και μου βγήκαν τα αποτελέσματα που έψαχνα..

10 Φεβρουαρίου 2016

Έγχρωμο απόσπασμα της ταινίας ''η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα''..

Μόλις μου εμφανίστηκε στο χρονολόγιο το υπέροχο αυτό βιντεάκι το οποίο ανέβηκε απο τη σελίδα Ελληνικός Κινηματογράφος (βέβαια όπως θα δείτε εγώ το έχω προσθέσει στην ανάρτηση απο το youtube)..
Παρ' ότι την ταινία την έχω δει δεκάδες φορές με το συγκεκριμένο βίντεο ήταν σα να την έβλεπα πρώτη φορά..

8 Φεβρουαρίου 2016

11 διαφημιστικά σήματα περασμένων ετών


Κάποτε πριν προβληθούν διαφημίσεις βλέπαμε κάποια χαρακτηριστικά σήματα..
Στη σελίδα apotis4stis5.com βρήκα συγκεντρωμένα 11 απο αυτά..
Δείτε τα!

Θυμάστε το Λούνα Πάρκ ''Ροντέο'' ;


Όσοι μεγαλώσαμε στην Αθήνα σίγουρα το θυμόμαστε...
Τότε στα νότια προάστια (τουλάχιστον την δεκαετία του '80) 2 λούνα παρκ βρίσκονταν στην παραλιακή,το μικρότερο ''Tivoli'' στο Ν.Φάληρο και το ''Ροντέο''..
Οι φωτογραφίες που υπάρχουν στο ιντερνετ είναι ελάχιστες.Ευτυχώς όμως έγιναν πολλά γυρίσματα ταινιών στο χώρο του ροντέο,οπότε υπάρχει απο εκεί τουλάχιστον υλικό για να το θυμηθούμε...

Διαφήμιση Filcafe Continental με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Εκτός απο την διαφήμιση της Express Service η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πρωταγωνιστήσει και σ'αυτην του καφέ Filcafe Continental (δεν τον θυμάμαι για κανέναν λόγο)..Βάσει του uploader του βίντεο,γυρίστηκε το 1987...

7 Φεβρουαρίου 2016

Στιγμές της Ζωής Λάσκαρη με τις κόρες της



Από το protothema.gr
Στα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου, το φαινόμενο να φωτογραφίζονται οι σταρ με τα παιδιά τους ήταν απαραίτητο και για την προβολή τους και για τα περιοδικά. Κυρίως όμως για το κοινό, που έβλεπε ότι οι πρωταγωνίστριες του σινεμά και του θεάτρου, πέρα από τα φώτα και τη λάμψη, μπορούσαν να είναι σύζυγοι και μητέρες. 

Η τραγική ιστορία που ίσως να μην γνωρίζετε για τον Παντελή Ζερβό


Ήταν παραμονές Χριστουγέννων του 1908, 23 του Δεκέμβρη, όταν στην Περαχώρα, λίγο έξω απ’ το Λουτράκι, γεννιόταν ένας μεγάλος ηθοποιός….
Ο Παντελής Ζερβός. 
Τεσσάρων ετών ήταν όταν έχασε τη μητέρα του κι οκτώ τον πατέρα του.
Οι συγγενείς τότε τον έκλεισαν στο Τζάνειο ορφανοτροφείο.

5 Φεβρουαρίου 2016

20 έγχρωμες φωτογραφίες απο την παλιά Αθήνα


Βρήκα στη σελίδα apotis4stis5.com ένα όμορφο φωτογραφικό αφιέρωμα της Αθήνας απο το 1960 εως το 1968..Στα σχόλια του άρθρου διάβασα πως πολλές απο της φωτογραφίες είναι του Nicholas Econopouly.
Δείτε τις και κάντε ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο!

3 Φεβρουαρίου 2016

Οι παλιοί κινηματογράφοι στην Αθήνα


Όμορφο φωτογραφικό αφιέρωμα απο την σελίδα apotis4stis5.com 
στην οποία θα δείτε εικόνες απο τους κινηματογράφους που υπήρχαν
 (και κάποιοι υπάρχουν ακόμα) στην Αθήνα..
Οι εικόνες έχουν αντληθεί απο το paliasinema.wordpress.com.

Η μεταμόρφωση της Αθήνας μέσα στο χρόνο

Η «Μηχανή του Χρόνου» μέσα από παλιές φωτογραφίες και πλάνα, δείχνει το πριν και το σήμερα της πρωτεύουσας και τη μεταμόρφωσή της στο πέρασμα των χρόνων. Πλατεία Συντάγματος, Κολωνάκι, Πανεπιστημίου, Πλάκα. Κτίρια και άνθρωποι μεταμορφώνονται και συνήθως παραμορφώνονται ...

2 Φεβρουαρίου 2016

Αξέχαστες σοκολατένιες λιχουδιές...


Σοκολάτες,σοκολάτακια και σοκοφρέτες που γευτήκαμε ως παιδιά
 και σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζουμε να γευόμαστε ακόμα!
Ανάμεσα στις λιχουδιές που ακολουθούν ίσως βρείτε και κάποια δική σας αγαπημένη...