20 Φεβρουαρίου 2017

H Ελλάδα του 1920 σε 23 υπέροχες, έγχρωμες φωτογραφίες του National Geographic



Όμορφο φωτογραφικό αφιέρωμα που βρήκα στο blog omorfataxidia23.blogspot.gr...
Ο φωτογράφος και ανταποκριτής του National Geographic Maynard Owen Williams, ταξίδεψε στην Ελλάδα το 1919 και αποτύπωσε την τραχιά ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου.
O Maynard Owen Williams υπήρξε ανταποκριτής από το 1919. Ταξίδευε ήδη από την εφηβεία του, είχε περιπλανηθεί στην Ασία και είχε βρεθεί στη Ρωσία την περίοδο της Οκτωβριανής Επανάστασης.
Μάλιστα ο Williams ήταν ο πρώτος ανταποκριτής του National Geographic στο εξωτερικό. Ανάμεσα στα ρεπορτάζ του ξεχωρίζει εκείνο με την περιγραφή του ανοίγματος του τάφου του Τουταγχαμών, το 1923.

17 Φεβρουαρίου 2017

Από το καϊμάκι ως την Τρελή Πατούσα: Αυτή είναι η ιστορία του ελληνικού παγωτού


Όμορφο αφιέρωμα που βρήκα στη σελίδα huffingtonpost.gr σχετικά -κυρίως-με τις εταιρείες παγωτών ΕΒΓΑ-ΔΕΛΤΑ και ΚΡΙΚΡΙ...
Διαβάστε το και κάντε ένα νόστιμο και νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο,,,,

Παρφέ, χωνάκι, γρανίτα, σοκολάτα, βανίλια,καϊμάκι σορμπέ… Όπως και να το γευτείς, το παγωτό αποτελεί το πιο απολαυστικό επιδόρπιο του καλοκαιριού. 'Έχει γράψει ιστορία ως ένα από τα αγαπημένα γλυκίσματα στον κόσμο και το πιο δημοφιλές επιδόρπιο του καλοκαιριού. Μικροί και μεγάλοι «παραδίδονται» στη μοναδική του γεύση, αποτυπώνοντας στον εγκέφαλο τους πιο «γλυκούς» συνειρμούς.